FORBERED DEG TIL NY «FYRINGSLOV» SOM TRER I KRAFT 1. JANUAR 2020

FORBERED DEG TIL NY «FYRINGSLOV» SOM TRER I KRAFT 1. JANUAR 2020

§ FRA 1. JANUAR 2020 ER DET FORBUDT Å BRUKE FOSSIL FYRINGSOLJE OG PARAFIN TIL OPPVARMING AV BOLIGER!

oljepump

Du har sikkert allerede fått det med deg, for det er jo ikke helt nytt. Det ble faktisk kunngjort allerede den 15. juni 2017. Men tiden løper fort og vips er det den 1. januar 2020. Så det haster kan man si. Hensikten er naturligvis å minke trykket på miljøet som vi vet er veldig hardt presset.

 

 

timeglass

Hva betyr loven i praksis?

Den betyr at hvis du i dag benytter fossil energi til å varme opp rom, ventilasjonsluft og/eller tappevann, må du finne andre alternativer innen 1. januar 2020.

 

 

green-leaf

Det finnes en del alternativer som f.eks. bergvarme, varmepumper eller et vannbåret varmesystem som kan tilpasses framtidens energiforsyning. Støtteordningene som fantes i 2017 og 2018 er halvert i 2019, men det er altså fortsatt mulighet å få støtte når man kvitter seg med oljefyringen.

 

Boligsituasjonen i dag

Mange hus og leiligheter som er forholdsvis nye har svært god isolasjons evne. De gamle husene med naturlig trekk i sprekker og vegger bygges ikke lenger. Det betyr også at varmebehovene er forandret. Som regel—det finnes selvsagt unntak, nettet byr på mange spennende artikler om arkitekter og entreprenører som utvikler helt andre konsepter enn det som er vanlig.

 

valg-av-veier

Hva skal jeg velge?

Hva skal du velge for løsning for å varme opp ditt hus? Det er mange faktorer å ta hensyn til og det er umulig å gi et dekkende svar i denne artikkelen. Vi kan være enig om at selv om en varmepumpe eller et bergvarmeanlegg er et godt valg, så dekker det ikke de estetiske behovene. Vi nordboere elsker å kose oss, og i Norge betyr det at vi gjerne sitter foran peisen på kalde dager, selv om vi er født med ski på beina.

 

 

MULIGHETENE

Bioflame har konsentrert seg om miljøvennlige alternativer for å dekke behovet for varme og trivsel. Hvis du bor i et vel isolert hus og ikke trenger peis som varmekilde kan du vurdere Mystic Steamfire. Den gir en svært realistisk flammeeffekt, uten å gi varme.

Hvis du ønsker flammeeffekt og god varme vil en Biopeis som går på bioetanol være et godt valg. De kan bygges inn og finnes i mange varianter. De er trygge og kan styres ved hjelp av f.eks. en mobil eller rt nettbrett. Peisen er pipeløs og er rentbrennende.

Hvis du har pipe og vil bruke peisen i hovedsak til oppvarming er Planika gass peis et supert alternativ. Du kan bruke forskjellige typer gass, LPG, Biopropangass eller Naturgass.

VI HJELPER DEG!

Vi hjelper deg!

Vårt nettsted gir god informasjon om alle produktene vi tilbyr. Vi hjelper deg med alt det tekniske; montering, det å bygge inn peisen, brannsikkerhet og alt annet som følger med våre produkter.

Et lite tips: Vi regner med stor etterspørsel etter hvert som 1. januar 2020 rykker nærmere, så det er fornuftig å være ute i god tid.

 

«Miljøbevissthet»

Et langt ord for å beskrive noe så enkelt som at man bryr seg om jorden og alle som bor her. Når den tankegangen styrer våre handlinger, som for eksempel det å bruke mindre plast, gå og sykle oftere, sløse mindre med energi og å velge miljøvennlige løsninger for oppvarming, bidrar vi alle med vårt!

 

familie-pa-stranden

Bioflame – fordi vi bryr oss!