FAKTA: TRENDEN GÅR MOT PIPELØST!

FAKTA: TRENDEN GÅR MOT PIPELØST!

jente-blaser-sno
Tall og fakta kan være tørt men likevel spennende å undersøke. I bladet Varmenytt presenteres en undersøkelse gjort av Norsk Varme som avslører interessante fakta om hva framtidens generasjoner mener om vedfyring og behovet for fyringsmuligheter i hjemmet.

Kun 20% av de under 30 synes det er veldig viktig med pipe i neste bolig. For de som er over 50 er svaret ganske annerledes, der er nesten halvparten bestemt på at det er viktig med pipe i den neste boligen.

HYGGE VS. VARME

Hva med Hygge vs. Varme? Når det kommer til grunnen til å ha pipe i hus så er det flere som har det på grunn av beredskap og ekstra varme på kalde dager, enn de har det på grunn av hyggen og kosen.

Trenger man pipe-basert fyring som beredskap hvis strømmen går? Nei, det finnes gode pipeløse systemer som vil gi mer enn nok varme den tiden strømmen er borte.

vinterhus

Å prioritere vedovn med pipe i tilfelle strømmen går kan bli et kostbart strømavbrudd. Kraftnytt.no skriver på sin nettside: «Gjennomsnittlig avbruddsvarighet per sluttbruker i Norge, Sverige og Finland er på omtrent samme nivå, i underkant av to timer.»

Det betyr at de fleste vil kunne håndtere et slikt avbrudd uten å nødvendigvis fyre opp i ovnen.

Når så mange som 80% under 30 ikke er opptatt av piper i sin neste bolig, vil det naturligvis bli vanligere med pipeløse systemer for fyring.

 

 

 

Grunnen vil for noen være ekstra varme på kalde nordiske kvelder, men for andre vil det være kos og hygge som står i fokus.

I vårt avlange land varierer grunnen for å fyre med ved. I Oslo legger 33% vekt på hyggen når det gjelder fyring, mens hygge bare er viktig for 10% av befolkningen i midt Norge.

Bioflame leverer pipeløse systemer som gir god varme nå i høst og vinter, og som tilfredsstiller vårt ønske om kos og hygge.

Når man vurderer hvordan man vil innrede hjemmet sitt, bør ildstedet eller fyrings-muligheten man investerer i være noe som kan brukes større deler av året, ikke bare hvis strømmen skulle bli borte.

 

 

chilifire_planika_private_residence-555x540

PLANIKA CHILI FIRE

En lekker løsning som passer utmerket til integrasjon i kjøkkenet er Planika Chili Fire. Konstruksjonen er enkel og lett å håndtere og fyres med bioetanol. På vår produktside presenteres en stilig video om Chili Fire fra Planika.

Den finnes som manuell eller automatisk løsning og kan appstyrers. Chili Fire vil garantert bli et midtpunkt, og kjøkkenet vil overta rollen som det triveligste rommet i huset—et sted man vil være og ha det hyggelig, lenge!

planika-kitchen-fire

For å matche den pipeløse trenden er det ikke bare kjøkkenet som har store muligheter. Noe pipeløse ovner egner seg veldig godt som stemningsskapere på stua. De kan lett bygges inn og de er utmerkede romdelere.

 

PLANIKA FIRE LINE

fla3-office-hall-3m-plejady-mix-555x540

Et eksempel på et utrolig stilig ildsted er den bioetanol fyrte Planika Fire Line Automatic 3 XL m/ ekstern tank. Den kan leveres fra 1190 mm helt opp i 2,5 meter og virkelig utgjøre en forskjell.

Peisen egner seg godt i lobbyer eller i eksklusive forretningsbygg. Eller om du vil sette av en hel vegg hjemme til fantastiske flammer. Vi hjelper vi deg uansett!

Konklusjonen er klar: Kommende generasjoner vil velge pipeløse alternativer.

Bioflame har mange valgmuligheter!