Vurderer du å kjøpe peis? Vi i Bioflame hjelper deg med valg av riktig peis, levering og installering. Her er noen ting du bør tenke på før du kjøper ny peis.

Du trenger ikke lenger å ha mye plass eller pipeløp for å ha mulighet til å ha peis hjemme. Hos oss i Bioflame finner du peiser som gir ekte varme samtidig som du slipper søl fra sot og aske. 

Vi tilbyr både gasspeiser, el-peiser, biopeiser og Mystic Steamfire. Våre peiser passer i alle rom og kombinerer funksjonalitet med eksklusivt design. 

Dette bør du tenke på når du skal kjøpe peis

Hvilket formål har peisen? 

Hvis du ser etter en peis som både avgir varme og ekte flammer, er en gasspeis et godt valg. 

Gasspeis

En gasspeis avgir minst like mye varme som en tradisjonell vedfyrt peis, samtidig som at du slipper å bære ved og fyre opp med avispapir og tennbriketter. Med en gasspeis trenger du bare en gassbeholder for å få fyr i peisen, og du styrer enkelt varmen selv med fjernkontrollen som følger med. 

Biopeis

Bio-peis er et godt alternativ for deg som vil ha en miljøvennlig peis som ikke krever mye vedlikehold. Vi tilbyr både manuelle og automatiske biopeiser som gjør at du kan stille inn peisen etter ditt varmebehov, flammestørrelse, sette på barnesikring og mye mer.

trenden går mot pipeløst

El-peis

Vi tilbyr en rekke forskjellige el-peiser med et elegant design og optimal brukervennlighet. El-peiser produserer ikke ekte flammer, men gir et svært realistisk flammebilde. En av fordelene ved en slik ovn er at du selv kan velge om du vil at den skal skape varme eller ikke. Uansett om du ikke har skrudd på varmen, blir peisen garantert et blikkfang hvor enn du plasserer den hen. 

Mystic Steamfire

Mystic Steamfire er et helt unikt produkt som produserer vakre, dansende «flammer» ved hjelp av damp. Peisen avgir ingen varme, og er derfor et perfekt alternativ for eksempel barnefamilier – man kan ta på «flammene» uten å bli brent. Det er også et godt alternativ for privatpersoner og bedrifter som vil skape et eksklusivt preg i lokalene sine uten å risikere at noen brenner seg. 

Tenk over ditt varmebehov 

Det er viktig å tenke på hvor mye varme du vil at peisen skal gi. En bolig som er godt isolert har et varmebehov på ca. 60-70 watt per kvadratmeter. Til en leilighet på 50 kvadratmeter trenger du for eksempel ca. 3500 watt. 

Varmebehovet kommer selvfølgelig an på flere faktorer, som for eksempel om boligen er gammel og dårlig isolert eller om den er så moderne og godt isolert at en stor peis gir for mye varme. 

Hvor skal peisen plasseres?

De aller fleste velger å plassere peisen i stua, men her er det mange muligheter. Vil du at peisen skal stå på gulvet, eller henge på veggen i øyehøyde? 

Hvis du har hage eller natur utenfor, kan det være ideelt å plassere peisen slik at du ser både flammene fra peisen og naturen i bakgrunnen – dette skaper en egen ro og trivsel i stua. Det går også an å ha peisen på kjøkkenet eller bruke den som en romdeler, slik at du får glede av den fra flere rom. 

Vi hjelper deg med valg av peis

Vi i Bioflame er eksperter på peis, og kan hjelpe deg med å finne peisen som passer best til din stil og ditt  behov. 

Dersom du lurer på noe angående våre produkter, om hjemmet ditt egner seg for å ha peis eller lignende, så ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Velkommen til Bioflame!