Innebygd peis blir mer og mer populært. Vi går gjennom de viktige stegene du må vite før innkjøp. Hva ønsker du deg: gasspeis, biopeis eller elektrisk peis?

En peis er mer enn bare et ildsted. Før var hovedfunksjonen til peisen at den ga varme. Selv om det fortsatt er en av bærebjelkene til peisen i dag, ser vi andre aspekter som opptar folks fokus når man kjøper peis. Som hvordan den ser ut, størrelse, hvor mye plass den opptar totalt og design for øvrig. 

Hva er en innebygd peis?

Enkelt forklart er en innebygd peis mer eller mindre en installasjon hvor man benytter en peisinnsats. Denne mures inn og bekles med et egnet og passende materiale. Dette gir peisen et helt annet inntrykk enn det vi kjenner til hos f.eks. peisovner.

Ved innkjøp av en slik innebygd peis er det noen ekstra ting du bør tenke over.

biopeis bedre for fremtiden

Ny peis? Dette må du vite først:

Før du gjør innkjøp av en innebygd peis er det noen ting du må undersøke først.

Hvilke egenskaper skal peisen ha?

Det første er å finne ut av hvilke oppvarmingsbehov du trenger å dekke.

Vil du ha godt innsyn til flammene?

Det andre er hvor og hvor mye innsyn i peisen du ønsker. 

Har du en eksisterende pipe på plass?

Det siste og viktigste er om du har en eksisterende pipe du kan benytte.

Det er ikke mulig å skjære av en bit av pipen og montere peisen, slik mange tror. Dette er ikke lengre lov fordi det blir ansett som en del av den bærende konstruksjonen til bygget. Det betyr at peisinnsatsen må bygges som tillegg til pipen, og ikke istedenfor.

Hvordan velger du peis?

I dag brukes peisen gjerne som et supplement for å kutte oppvarmingskostnadene, og for å skape varme og koselige kvelder i sin egen stue. For å velge riktig peis må du finne ut av hva som er viktig for deg, utover det som allerede er nevnt. Vi lager en oversikt over noen løsninger og trender vi ser at går igjen:

  • Innebygd peis i veggen
  • Innebygd hjørnepeis
  • Peis som romdeler mellom to rom
  • Gjennomgående peis i rommet

Mange fordeler med innebygd peis

Med en innebygd peis skal du sette ditt personlige preg på peisen. Ettersom man kan tilpasse så mange aspekter av peisen er det nesten uendelig med muligheter. Ønsker du noe som passer så godt inn i din egen stil og bolig at du skulle trodd det var skreddersydd deg? Da er innebygd peis løsningen.

Eksperter med lidenskap for peis 

Poenget er: du kan designe din helt egen innebygde peis. Ønsker du glass på en, to eller tre sider? Vi anbefaler at du dykker ned i kataloger eller går på nett for en god dose inspirasjon. Her er det bare fantasien som setter begrensninger for sluttresultatet.

Kontakt oss i dag

Frister det med en elegant innebygd peis med ditt eget personlige preg? Bioflame sørger for en sømløs prosess, med et plettfritt resultat, skreddersydd deg og ditt hjem. Vi tilbyr både befaring, gode råd, tegning, design og montering – alt du trenger for å få på plass drømmepeisen.

Ta kontakt med oss via kontaktskjemaet nedenfor.