Ebios by Sparherm

Spartherm er tysk kvalitet på sitt beste. Biopeisene som Spartherm produserer er helt unike i sin oppbygging. Selv den manuelle biobrenneren er lagd slik at den suger opp bioetanol fra tanken til selve brenner området, og gir en meget pent og rolig flammebilde. Bio tanken holder på væsken uten å fordampe, som mange åpne løsninger gjør.

AUTOMATISK

Brennere og peiser med elektronisk styring. Kan styres med fjernkontroll.
Fabrikken lager også noen utrolig smarte løsninger med biopeiser som har eksterne tanker som kan plasseres opptil 10 meter unna selve brenneren vannrett eller 4 meter loddrett klarer peisen å pumpe bio ethanolen frem. Startes selvfølgelig med fjernkontroll. Disse er blitt meget populære også til prosjekt løsninger. En konkurrent til gasspeiser og passer perfekt inn til de som ønsker seg noe mere, brukes også gjerne i passive hus og på offentlige steder.

Forbruket er også hyggelig, på brenneren som heter Ebios 500 Automatic bruker den ikke mer en 0,5 pr time dvs. på 10 liter som er lovlig hjemme brenner den i 20 timer. På offentlige steder kan man ha større kvantum av bioetanol.

MANUELL

Brennere og peiser uten elektronikk. Design gir likevel god funksjon med blant annet med løfte teknikk av bioethanol fra tank.

De fleste biobrennere fra Spartherm brenner i ca 5-6 timer på 2,6 liter biobrensel. Forbruk på maks 0,5 liter i timen. De leverer også ferdige biopeis kit til å bygge inn i vegger. Alt av brannsikkerhet er tatt hensyn til når det gjelder lufting pga varmen. Brenneren kan gi opptil 3.300 watt.